Dernek Üyelerimizin Yarış Güvercinleri

Dernek Üyelerimizin Yarış Güvercinleri

Derneğimiz üyelerinin yarışmış güvercinleri resim galerisi.

 

Posta Güvercin Yarışlarına Katılmaktan Çekinmeyin

Ülkemizde yaklaşık 300.000 civarında güvercin takipçisi bulunuyor. Çok deli rakam. Elbette yarışlara bu insanların hepsi katılmıyor. Keşke katılsalar böylece posta güvercin yarışları katılımında ülkece dünya rekoru kırmış oluruz hem de ikramiye parası 20-30Bin TL yerine çok daha çılgın bir rakam olurdu : )

Şaka bir yana; 20-30Bin TL gibi bir rakam da azımsanacak bir rakam değil. Düşünsenize her yarış sezonunda sadece iki yarış kazanacak olsanız aylık kazancınız oturduğunuz yerden 3BinTL’yi geçiyor. (20BinTL ikramiye x 2 yarış kazandınız= Kazancınız 40BinTL Bölün 12’ye= Aylık 3,333TL)

Yeme de yanında yat. Hem çok sevdiğiniz bir hobinizle meşgul oluyorsunuz hem de mis gibi para kazanıyorsunuz. Kim istemez böyle hayatı..!

Arkadaşlar, posta güvercin yarışlarına olabildiğince katılın..!
Sizler için harika bir deneyim olacaktır. Tavuk besler gibi kümeste güvercin beslemekten sıkılmadınız mı Allah aşkına? Yukarıda nasıl şampiyon olunacağının tüyolarını da verdik. Çekinmeyin, metotları uygulayın, gidin girin yarışlara.

300.000 takipçinin büyük kısmı bizzat güvercin besliyor ama az önce dediğimiz gibi tavuk misali. Büyük ya da küçük bir kümesleri var, malzeme, yem, gıda takviyeleri ve diğer şeyler için para harcamaktalar, en mühimi de zaman harcıyorlar ama güvercin yetiştiriciliğinin en zevkli kısmı olan yarışlara katılmıyorlar. Bu kadar zahmet niye öyleyse, al muhabbet kuşu besle bari. Temizliği, bakımı, her şeyi daha kolay muhabbet kuşunun.

Yarışlara katılan kişilerin çoğunun da doğru uygulamalar yapmadıklarını hesaba eklersek, rakip sayınızın aslında çok az olduğunu böylesi kaba bir hesapla bulmuş oluruz.

Bir bahaneler listesi çıkardık biz;

1- Kişi, iş hayatı yoğunluğundan dolayı güvercin yarışlarına katılmıyor olabilir
2- Yarışmak istiyor ama kendine güvenmiyor olabilir,
3- Yarışmak istiyor ama güvercinlerine güvenmiyor olabilir.

Şimdi de bu bahaneleri çürütelim;

1- Posta güvercin yarışlarına katılmak iş hayatınıza engel olacak bir uğraş değildir. Zaten kümes kurulumu yapmış, güvercin satın almış, rutin güvercin besleme yapan kişilere bu aşamalarda işleri engel olmuyor da yarışa katılma zamanı neden işleri engel oluyor? Bunu biri bize açıklasın lütfen. Hem belki de yarış kazanıp ikramiyeleri toplamaya başladığınızda şu an yapıyor olduğunuz işe bile ihtiyacınız kalmayabilir. Patronunuz iş hayatınıza son vereceğine, siz hayatınızda patronunuza son verebilirsiniz.

2- Bu madde kendine güven maddesi. Güvercin yetiştiriciliğinde kendinize güvenmemenize sebep olacak tek şey; oturduğunuz yerde durup şahane kuşun kümesinize düşmesini beklemektir. Şampiyon güvercin nasıl eğitilir öğrenmeye başladığınızda, kendinize olan güvenin arttığını da göreceksiniz.

3- Güvercinlerine güvenmeyenlerin maddesi. İkinci maddeyle cevabı aynı sayılır. Doğru metotları uygulayarak şampiyon güvercinler yetiştirebilirsiniz. Posta güvercinlerinin hepsi potansiyel birer şampiyon aslında. Sadece onların yeteneklerini köreltmeyen ve biraz da arttıran metotlar uygulamanız gerekiyor.

 

Posta Güvercin Yarışları Kuralları Nelerdir?

En baştan anlatmaya başlayacak olursak;

Dernek yönetimleri hazırladıkları “posta güvercin yarışları” programının paylaşımını ilgililerle yaparlar. Yarış gününü, saatini ve salım yerlerini duyururlar. Yarışa katılmak isteyen güvercin yetiştiricileri yarışa kayıt için güvercinleri ve yarış saatleriyle derneğin belirlediği merkeze giderler. Yarış yetkililerinden biri dijital yarış saati ile dernek bilgisayarının bağlantısını yapar. Güvercin ayağında, dijital saat tarafından okunacak mikro chip taratılır ve kuşun kaydı sisteme işlenir. Tüm kuşların taraması bitince yarış kayıt listesi oluşmuş olur ve bu listeden birer kopya kuş sahiplerine verilir.

Güvercin yarış saatini bilmeyenler için: Posta güvercin yarışlarında kullanılan bu saatler, kuşunuzun yarış kaydının yapılması için gereklidir. Ayrıca; yarış parkurunu hangi sürede tamamladığı, uçuş hızı, kuşun kendi kümesine dönüp dönmediği gibi bilgilerin tespiti için şarttır. Güvercin yarış saati internetten ya da güvercin malzemeleri satılan birçok yerden temin edilebilir. Eski yarışçıların artık kullanmadıkları saatlere de yakınınızdaki derneklerden ulaşabilirsiniz.

Kaldığımız yerden devam edecek olursak;
yarış kaydı yapılan güvercinler derneğin ayarladığı yarış kamyonuna alınırlar. Bu özel kamyon güvercinleri yarışın başlangıç noktasına götürmek üzere yola çıkar. Belirlenen yarış gün ve saatinde hava şartlarında yarışa engel bir durum çıkarsa dernek yönetimi tarafından yarış ertelenebilir. Erteleme olmamışsa cep telefonunuza mesaj atılarak salım anı bildirilir. İşte şimdi kuşlarınız size doğru uçmaya başlamıştır bile. İşin en eğlenceli anı bu anlardır. Güvercin sabırsızlıkla yuvasına doğru uçarken güvercin yetiştiricisi de kuşunun sağ salim dönüp dönemeyeceğini ya da ne kadar sürede döneceğini heyecanla bekler.

Salım yeri ve güvercin kümesinin koordinatları bellidir. Yarışçı güvercinlerin hepsi kendi yuvalarına döneceği için uçacakları mesafeler birbirinden farklıdır. Bu yüzden bazı güvercinler daha az bazıları ise daha fazla uçmak durumundadırlar. Bu yüzden güvercin yarışında kazanan, ortalama hızı en fazla olan kuş olur. Böylece güvercinler arası adalet sağlanmış olur.

Bu arada unutmadan; güvercin yarış saati kümes girişinizde duruyor olmalı. Yarıştan dönen güvercin yuva girişine yerleştirilen dijital saatin antenine basıp, ayağına takılı olan mikro chipi okutmalı. Bu okuma olmadığı sürece güvercin eve dönmüş sayılmaz. Dönüşü tescilleyecek şey güvercin yarış saatinin tarama işlemini yapmasıdır. Kuşun, vakit kaybetmeden bir an evvel yuvaya girmesi gerekir. Bu da tamamsa, bu aşamadan sonra dijital saatinizi derneğe götürürsünüz. Saat içindeki bilgiler dernekteki bilgisayar sistemine aktarılır. Yarış güvercinlerinin hepsinin saat bilgileri alındıktan sonra sonucu gösterecek liste oluşturulur. Yarışma neticesinde ilk üç kuş kupa ve para ödülü, ilk yirmi kuş başarı belgesi alır. Şampiyon olan güvercin yetiştiricileri de kupaları havaya kaldırarak yüzlerinde kocaman gülümsemelerle fotoğraf makinelerine pozlar verir, kazandıkları para ikramiyelerini de afiyetle yerler.

Posta Güvercin Yarışları Bakım Tüyoları

Her şeyden önce; güvercinlere hak ettiği önemi vermek gerekiyor. Onları seviyor olmanız dışında hak ettikleri yaşam, sağlık, besleme gibi imkanları en üst seviyede tutmamız lazım. Yarış yemi, yarış ilaçları gibi detaylara girmeden önce bir güvercinin sadece yarış zamanı uygulanacak pratiklerle yarış kazanamayacağını anlamalıyız. Bu süreç, güvercinin bebeklik dönemi bile bir kenara o henüz yumurtadan çıkmamışken başlıyor. Aslında daha da ötesinde anne babasına uygulayacağınız doğru bakım metotlarının yaratacağı etki doğan yavruda da kendini gösteriyor. Her bir yeni nesil de bu metotları kusursuzca uygulamanız son doğanlarda artık iyice kalıtımsal özelliklere dönüşüyor. Bu kısım başlı başına çok uzun bir konu ama özet geçecek olursak şampiyon güvercin yetiştirmek için aşağıdaki başlıkların hepsinin birbirine mecbur olduğunu bilmemiz gerekiyor.

• Yarışçı güvercin satın alırken dikkat edilecekler,
• Bakım ve besleme
• Idman detayları,
• Yarış bakımı,
• Yarış yemi,
• Yarış ilaçları,
• Yarışa özel idmanlar,
• Doğru metotlar,
• Yarış öncesi ve sonrasında yapılacaklar,
• Motivasyon sistemleri,
• Hangi yarış mesafesinin hangi kuşunuza uygun olduğunu bulmak

Ve daha yarışa girmeden yarıştaki başarı ihtimalinizi değerlendirmek gibi bir sürü detay var. Gözünüz korkmasın liste haline getirince çok iş var izlenimi bırakıyor ama bu konulardaki püf noktalarını ve özel metotları bir kere uyguladıktan sonra kolayca rutine bağlayacaksınız.

Posta Güvercin Yarışları Videoları

“Posta güvercin yarışları” videoları çekimi çok zor olan video türlerinden. Bu yüzden yarış videoları izlemek isteyenler için fazla seçenek yok ancak bir yarışın rutin seyrini anlatan öyle güzel bir video yapıldı ki, bunu tek geçeriz. Bilal Arabacı’nın hazırlayıp seslendirdiği Kod Adı: Şampiyon isimli video tam bir şaheserdir. İzlemeyenlere tavsiyemizdir Youtube’da yayında olan bu videoyu muhakkak izlemelisiniz.

   ŞANLIURFA POSTA GÜVERCİ SEVENLER VE YETİŞTİRENLER DERNEĞİ